Aldehyd salicylowy jest hydroksybenzaldehydem z podstawnikiem hydroksylowym w pozycji 2. Jest bezbarwną lub bladożółtą cieczą o zapachu gorzkich migdałów. Stosuje się go jako odczynnik oraz do wytwarzania kumaryny i chelatów. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego.
Pełna specyfikacja
- Wzór cząsteczkowy
- C7H6O2
- Wygląd
- Bezbarwna lub bladożółta ciecz o zapachu gorzkich migdałów
- Znany również jako
- Salicylaldehyde
- Synonimy
- 2-hydroxybenzaldehyde
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
REACH REACHRegistration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals — the EU chemicals regulation (EC 1907/2006). CLP CLPClassification, Labelling and Packaging — the EU regulation (EC 1272/2008) for hazard communication. SVHC SVHCSubstance of Very High Concern — flagged on the REACH Candidate List for possible authorisation or restriction.
Produkty powiązane
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.