Eter monobutylowy glikolu etylenowego, znany również jako glikol butylowy, jest rozpuszczalnikiem i środkiem sprzęgającym. Stosowany jest w powłokach powierzchniowych, farbach wodorozcieńczalnych, tuszach, środkach czyszczących do użytku domowego i przemysłowego, odtłuszczaczach i płynach hydraulicznych. Służy również jako rozpuszczalnik w niektórych produktach kosmetycznych. Materiał jest wysokowrzącą cieczą o łagodnym zapachu. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego.
Pełna specyfikacja
- Wzór cząsteczkowy
- C6H14O2
- Gatunki
- industrialtechnicalcosmetichigh-purity
- Opakowanie
- 200 kg steel drum · 1000 kg IBC · bulk
- Wygląd
- Przezroczysta bezbarwna ciecz
- Znany również jako
- Ethylene Glycol Monobutyl Ether
- Synonimy
- EGBE · 111-76-2 · butyl glycol · 2-butoxyethanol · butyl cellosolve · ethylene glycol butyl ether · butyl oxitol
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.