Uwodorniony wosk z oleju palmowego to stały tłuszcz roślinny wytwarzany w wyniku uwodornienia oleju palmowego. W kosmetyce stosowany jest jako środek nadający strukturę, zmiękczający skórę i nadający konsystencję. W detergentach i produktach do pielęgnacji domu pełni funkcję składnika utwardzającego. Ma postać białych lub prawie białych, woskowatych stałych płatków. W katalogu rejestrowane są gatunki kosmetyczne i formaty opakowań w workach 25 kg, big bagach 500 kg oraz luzem. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego.
Pełna specyfikacja
- Gatunki
- cosmetic
- Opakowanie
- 25 kg bag · 500 kg big bag · bulk
- Wygląd
- Białe do kremowobiałych woskowate stałe płatki
- Znany również jako
- Hydrogenated Palm Oil Wax
- Synonimy
- uwodorniony olej palmowy · 68514-74-9 · hydrogenated palm oil · palm wax · hydrogenated palm stearin · palm oil hydrogenated · oils, palm, hydrogenated
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.