Uwodorniony olej jojoba (wosk jojoba) w wykazach substancji chemicznych figuruje pod nazwami woski i substancje woskowe, jojoba/estry jojoba, przy czym w rejestrze synonimami są olej jojoba i olejek buxus chinensis. Jest to twardy, biały wosk wytwarzany w wyniku całkowitego uwodornienia oleju jojoba, działający jako środek nadający teksturę o wysokiej temperaturze topnienia, stabilizator i środek zmiękczający skórę, który wspiera konsystencję preparatu i wrażenia sensoryczne w kosmetykach i higienie osobistej. Ma postać białego lub prawie białego, twardego, woskowatego ciała stałego. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego.
Pełna specyfikacja
- Gatunki
- cosmetic
- Opakowanie
- 1 kg foil bag · 25 kg bag · 200 kg fibre drum
- Wygląd
- Biały do kremowego twardy woskowaty ciało stałe
- Znany również jako
- Hydrogenated Jojoba Oil (Jojoba Wax)
- Synonimy
- wosk jojoba · 61789-91-1 · Jojoba wax · Hydrogenated jojoba oil · Jojoba oil hydrogenated · Simmondsia Chinensis Seed Wax · hydrogenated jojoba esters
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.