Sodium Lauryl Sulfate ma postać białych lub prawie białych igieł, proszku lub płynu. Laurylosiarczan sodu, w skrócie SLS, jest anionowym środkiem powierzchniowo czynnym. Stosowany jest jako detergent, środek pieniący i emulgator. Obniża napięcie powierzchniowe roztworów wodnych. Jej zastosowania obejmują kosmetyki, preparaty farmaceutyczne, pasty do zębów, obróbkę metali i detergenty, a także zwilżanie i dyspersję w układach polimeryzacyjnych. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego. Zastosowanie farmaceutyczne wymaga odpowiedniej jakości farmakopealnej.
Pełna specyfikacja
- Wzór cząsteczkowy
- C12H25NaO4S
- Gatunki
- pharmaUSPPh. Eur.cosmetic
- Opakowanie
- 25 kg bag · 200 kg plastic drum · 500 kg big bag
- Wygląd
- Białe do złamanego białego igły, proszek lub ciecz
- Znany również jako
- Sodium Lauryl Sulfate
- Synonimy
- SLS · SDS · 151-21-3 · sodium dodecyl sulfate · sodium lauryl sulphate · dodecyl sodium sulfate
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.