Salicylzuur verschijnt als een wit kristallijn poeder met een zwakke zoete geur. Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur. Het wordt gebruikt als plaatselijk keratolytisch middel in dermatologische en cosmetische formuleringen. Het dient ook als farmaceutisch tussenproduct voor analgetica. De andere beschreven toepassingen zijn onder meer conservering in voedselsystemen en gebruik in huidverzorgingspreparaten. Gebruik in levensmiddelen is onderworpen aan de geldende specificatie voor levensmiddelenadditieven en de toegestane gebruiksvoorwaarden. Cosmetisch gebruik is onderworpen aan de voor het ingrediënt geldende cosmeticavoorwaarden. Farmaceutisch gebruik vereist de toepasselijke farmacopeekwaliteit.
Volledige specificatie
- Molecuulformule
- C7H6O3
- Kwaliteiten
- pharmaUSPPh. Eur.cosmetictechnical
- Verpakking
- 25 kg bag · 25 kg fibre drum · 1000 kg big bag
- Uiterlijk
- Wit kristallijn poeder, zwakke zoetachtige geur
- Ook bekend als
- Salicylic Acid
- Synoniemen
- 69-72-7 · 2-hydroxybenzoic acid · INCI Salicylic Acid · ortho-hydroxybenzoic acid
Compliance & regelgeving
Regio: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
Een offerte binnen uren, niet dagen.
Vertel ons wat u nodig heeft. Wij werken de juiste optie voor u uit en komen bij u terug met de details.
Een snelle reactie, met offertes en documentatie wanneer u die nodig heeft.