Kwas laurynowy jest prostołańcuchowym, dwunastowęglowym nasyconym kwasem tłuszczowym i głównym kwasem tłuszczowym występującym w oleju kokosowym i oleju z ziaren palmowych. Służy jako prekursor środka powierzchniowo czynnego w detergentach i kosmetykach oraz półprodukt do produkcji estrów. Jest także składnikiem aromatyzującym w zastosowaniach spożywczych. Jest to biała, krystaliczna substancja stała. Stosowanie w żywności jako E 570 podlega obowiązującej specyfikacji dodatku do żywności i dozwolonym warunkom stosowania. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego.

Pełna specyfikacja

Wzór cząsteczkowy
C12H24O2
Gatunki
foodpharmacosmetictechnical
Opakowanie
25 kg bag · 500 kg big bag · bulk
Wygląd
Białe krystaliczne ciało stałe
Znany również jako
Lauric Acid
Synonimy
143-07-7 · E570 · Dodecanoic acid · C12 fatty acid · n-dodecanoic acid

Zgodność i przepisy

Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano

  • REACH-aligned supply
  • CLP-labelled
  • Cosmetics Regulation 1223/2009

Produkty powiązane

Poproś o wycenę

Poproś o wycenę

Kontakt

Utwórz zapytanie

Napisz, czego potrzebujesz — odpowiemy z ceną i czasem dostawy, zwykle w ciągu kilku godzin.

Twoje dane

Podaj swoje imię i nazwisko.

Podaj swoją firmę.

Podaj prawidłowy e-mail.

Wybierz swój kraj.

Produkty (opcjonalnie)

Dodaj co najmniej jeden produkt. Ilość jest wymagana; klasa i opakowanie są opcjonalne.

Produkt 1

Wybrano:

Wybierz produkt z listy.

Podaj ilość.

Dokumenty (opcjonalnie)

Dokumentacja wraz z wyceną

Wybierz produkt, aby poprosić o dokumenty

Wykorzystujemy przekazane przez Państwa informacje, aby odpowiedzieć na Państwa zapytanie lub przygotować ofertę, zgodnie z opisem w naszej Polityce prywatności.

Bez ceny, bez konta, bez koszyka — po prostu szybka, ludzka odpowiedź.

Wycena w ciągu godzin, nie dni.

Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.

Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.