Lauroilosarkozynian sodu ma postać przejrzystej, bladożółtej cieczy lub białego proszku. Lauroilosarkozynian sodu jest anionowym środkiem powierzchniowo czynnym. Jest stosowany w produktach do pielęgnacji jamy ustnej i środkach do mycia skóry. Pełni funkcję pieniącą i oczyszczającą, określany jest jako łagodny. Inne zastosowania obejmują produkty do pielęgnacji włosów, środki czyszczące i inhibitory korozji, a także zwilżanie w miejscowych preparatach farmaceutycznych. Stosowanie w kosmetykach podlega warunkom obowiązującym dla danego składnika kosmetycznego. Zastosowanie farmaceutyczne wymaga odpowiedniej jakości farmakopealnej.
Pełna specyfikacja
- Wzór cząsteczkowy
- C15H28NNaO3
- Gatunki
- cosmetic
- Opakowanie
- 25 kg bag · 200 kg plastic drum · 1000 kg IBC
- Wygląd
- Klarowna jasnożółta ciecz lub biały proszek
- Znany również jako
- Sodium Lauroyl Sarcosinate
- Synonimy
- SLSa · 137-16-6 · sodium N-lauroyl sarcosinate · lauroyl sarcosine sodium salt · Hamposyl L-30 · sarkosyl · N-lauroylsarcosine sodium salt
Zgodność i przepisy
Region: EU — Chemotto S.r.l., Milano
- REACH-aligned supply
- CLP-labelled
- Cosmetics Regulation 1223/2009
Wycena w ciągu godzin, nie dni.
Powiedz nam, czego potrzebujesz, a my dobierzemy dla Ciebie właściwe rozwiązanie, a następnie przekażemy szczegóły.
Szybka odpowiedź, z wycenami i dokumentacją wtedy, gdy ich potrzebujesz.